ERP of Enterprise Resource Planning is een verzamelnaam voor software die allerhande bedrijfsprocessen (logistiek, administratief, financieel, ?) centraliseert in één management- en informatieplatform. ERP-software maakt verregaande automatisering mogelijk waardoor bedrijven, ook dat van u, efficiënter kunnen werken. Zelfs onderweg.

De naam laat uitschijnen dat ERP-software enkel voor grote bedrijven van toepassing is (‘enterprises’), maar dat is onjuist. Ook kmo’s hebben baat bij een softwarepakket dat alle operationele bedrijfsprocessen en bijbehorende data centraliseert en stroomlijnt.

Voordelen van ERP-software voor uw kmo

Alle bedrijfsprocessen vormen één geheel
Door een centraal beheersysteem te gebruiken zijn alle operationele bedrijfsprocessen geïntegreerd. Van aankoop tot stockbeheer, van klantenwerving tot verkoop, van projectbeheer tot de boekhouding. Bovendien kan uw ERP-pakket ook gekoppeld worden met andere tools, zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams, voor het beheer van uw interne processen.

U werkt efficiënter en foutloos
Wanneer alle processen softwarematig geconnecteerd zijn, kunt u heel wat repetitieve en foutgevoelige taken automatiseren. Zo moet u niet langer manueel de stock tellen of uitgaande en inkomende facturen opvolgen. U wint tijd, én sluit menselijke fouten uit.

U krijgt inzicht in uw bedrijfsprocessen
Dankzij ERP-software hebt u altijd en overal toegang tot real-time data die bovendien uniform wordt aangeleverd. U houdt, met andere woorden, stevig de touwtjes in handen, zelfs als uw werknemers zich niet fysiek in de buurt bevinden.

Enkele nuttige functionaliteiten voor kmo’s

Crm
Beheer uw relaties en breng orde en structuur in uw klanten- en leveranciersdata. In enkele klikken krijgt u een overzicht van belangrijke gegevens per klant of leverancier.

Aan- en verkoopbeheer
Organiseer uw administratie van offerte tot facturatie. Beheer aankoopadministratie, zoals prijsaanvragen, bestellingen, leveranciersvoorwaarden en contractbeheer, vanuit één tool.

Stockbeheer
Bereken de optimale minimum- en maximumstock. Beheer artikels en prijzen en maak gebruik van automatische bestelvoorstellen, gebaseerd op actuele voorraadinformatie en voorkeuren.

Project- en servicebeheer
Koppel specifieke kosten, opbrengsten en werkuren aan een project en optimaliseer de administratieve afhandeling van uw dienst na verkoop. Plan uw medewerkers vlot en overzichtelijk in.

Agenda
Plan uw werk en dat van uw medewerkers en behoud het overzicht.

Webshop
Koppel uw administratiesoftware aan uw webshop voor een naadloos proces.

ERP en mobiele apps, een winnende combinatie

U bent uiteraard niet altijd aanwezig op uw kantoor, uw medewerkers evenmin. Toch is het soms wenselijk dat u ook onderweg, bij klanten, of bij u thuis, toegang hebt tot uw gegevens. Voor die gevallen voorzien ontwikkelaars van ERP-software specifieke cloudgebaseerde apps.

Apps zorgen ervoor dat mobiele werknemers, denk aan techniekers, onderhoudsmedewerkers of vertegenwoordigers, toch vlot gegevens kunnen uitwisselen met de thuisbasis. De communicatie werkt trouwens in twee richtingen: uw werknemer kan via een app een werkbon verzenden naar het ERP-systeem van uw kantoor, en omgekeerd, kunt u de planning van diezelfde werknemer vanop kantoor bijsturen indien nodig. De gegevens worden in realtime aangepast op elk toestel.